Behandelwijze | Dr. Tan methode

Acupunctuur volgens Dr. Tan

Ik ben gespecialiseerd in de acupunctuurmethode zoals deze werd toegepast door Dr. Richard Tan. Ik heb alle opleidingen hiervoor met goed resultaat doorlopen en ben dankbaar voor de resultaten die zich laten zien tijdens en na de behandeling.

Dr. Tan vond het belangrijk om niet te prikken in het aangedane gebied waar de patient de klachten ervaart. Dat gebied is al overprikkeld en wil je niet nog meer overprikkelen. Hij heeft door ervaring geleerd dat het lichaam een pijnklacht ook nog op een andere plek ‘parkeert’ De kunst is om die plek te vinden en te behandelen, zodat het aangedane gebied rust krijgt om te herstellen. Door het prikken van het gerichte gebied, zorg je voor meer energiedoorstroming in het aangedane gebied waar de klacht zich openbaart, zodat het lichaam zich kan herstellen. Om een voorbeeld te geven, mensen met pijn in de onderrug ervaren meestal direct na de behandeling een 75-100% afname van de pijn en dan hoef ik de onderrug zelf niet te prikken.

Dr. Tan Acupunctuur heeft mijn vertrouwen in acupunctuur overstegen. Ik wist altijd al dat acupunctuur een van de beste manieren was om je gezondheid op peil te houden. Maar met Dr. Tan Acupunctuur blijkt dat het hele chinese systeem zo goed en stevig onderbouwd is en in elkaar zit dat je met alle tools die je hebt de beste behandeling voor iemands probleem kunt berekenen. Je gebruikt de vijf elementen en de I Tjing en past dit toe op de klacht van de persoon die voor je zit en je kan structureel zijn gezondheid weer opnieuw afstemmen op de benodigde balans zodat het lichaam zijn zelfherstellende vermogen weer kan aanspreken. Klachten zullen verminderen en uiteindelijk oplossen. 

Het aantal mensen wat met rugpijn binnen kwam en vol verbazing zonder rugpijn de deur uit gaat, stijgt met de dag en vervult mij steeds weer met diepe dankbaarheid. En niet alleen rugpijn, maar alle pijn is op te lossen. En even vrij van pijn geeft het lijf hersteltijd.

Dr. Tan methode is een prachtige methode Dr. Tan en kan het evenwicht herstellen zodat de klachten verdwijnen en medicijnen wellicht in overleg met de voorschrijvende arts kunnen worden afgebouwd. 

Bewust Gezond Mens is onderdeel van Acupuncture Kliniek Arnhem (KVK 61161241)