Gezond !

Eigenlijk bijzonder als je het woord gezond bekijkt. Het lijkt zo vanzelfsprekend en eigenlijk is het ook zo.

Sinds ik jong ben, speelde ik als kind altijd heerlijk buiten in lente, zomer en herfst en ik wist dan ook niet beter of ik werd superbruin in deze maanden en tijdens de jaarlijkse 4 weken vakantie met mijn ouders. Maar sinds ik mijn ouderlijk huis ontgroeid ben, heb ik (vanuit de media, en door mensen nagepraat en gemanifesteerd en in de wereld gezet) geleerd hoe gevaarlijk de zon is voor de mens.

We moeten ons met factor 50 insmeren zodat we niet kunnen verbranden en vooral als je naar buiten gaat direct een zonnebril opzetten. Klakkeloos heb ik dit dan ook jaren gedaan. Waar ik als kind uren buiten in het zonnetje kon spelen met mijn rode haar en lichte sproetenhuid, kon ik ineens, toen ik begon met zonnebril dragen en zonnecrème smeren, niet meer lang buiten zijn. Als ik op vakantie was en even heerlijk ontspannen in de zon wilde liggen, was ik in 10-15 minuten al rood verbrand en kon ik direct weer naar binnen met mijn boek.

Pas nu jaren later en sinds ik al jaren mijn hele zonnebrillen collectie in de kast laat liggen, kan ik weer de hele dag buiten zijn zonder enig probleem. Ik word weer superbruin, ik ben geZONd. Precies, kijk maar eens goed naar het woord…. het staat er letterlijk. Je bent geZONd, in de zon geweest, de zon heeft je lichaam en cellen verwarmd en gekust en dit versnelt je helingsprocessen. Het is energie vanuit de puurste bron !

Dit is een korte blog, maar wel eentje met een heldere boodschap:

Gooi je zonnebrillen weg (hoogstens eentje voor noodgevallen in je dashboardkastje in het begin). Maar verder laat hem af ! Vergeet kankerverwekkende smeersels, ook dagcrèmes met factor, alles in de container en ga voor natuurlijk, ga voor geZONd. Het is niet meer dan een verdienmodel, zowel de bril als de smeersels en in het verlengde daarvan een verdienmodel aan de zieke mens die niet natuurlijk geZONd heeft (is) door jaren van valse informatie.

De zonnestralen die door je ogen naar binnen komen, communiceren met je hersenen om de juiste hoeveelheid melanine aan te maken, om je huid op natuurlijke wijze van binnenuit te beschermen en deze een mooie gezonde kleur te geven. Het enige wat je hoeft te doen is je lichaam ondersteunen met voldoende inname van zuiver water met een korreltje Keltisch zeezout om de huid te hydrateren. En als je uit een periode van zonnebrillen en zonnebrandcrèmes komt, geef je lichaam dan voldoende tijd om zich aan te passen aan je nieuwe gewoonte om het licht weer binnen te laten.

Geniet ervan, dat is alles!

Bewust Gezond Mens is onderdeel van Acupuncture Kliniek Arnhem (KVK 61161241)