Nieuwe toekomst

Hoe fijn zou het zijn als je altijd op je eigen lichaam zou kunnen vertrouwen ?

Dit is een vraag die ik voor mezelf nu eindelijk beantwoord heb. Lang heb ik gedacht dat ik mijn lichaam vertrouwde, maar inmiddels na ruim drie jaar mezelf met Healy en Timewaver te hebben bijgestuurd, weet en voel ik eindelijk dat mijn lichaam met mij communiceert wat het nodig heeft. Niet in de minste plaats dus omdat Healy Analyse ook duidelijk aangeeft waar mijn lichaam nu behoefte aan heeft. Vaak weet ik het al en geeft Healy mij die bevestiging vanuit het bewuste maar vaak ook vanuit het onbewuste (je onbewuste is het stuk van de ijsberg wat niet boven het water uitsteekt maar wel een behoorlijke impact heeft op je gezondheid en je ‘state of mind’ van hoe je in het leven staat op dit moment).

Ik zie veel mensen in mijn praktijk die heel anders tegen hun lichaam aan beginnen te kijken. Er lijkt een enorme beweging en bewustzijnsverandering plaats te vinden in de mens in deze bijzondere tijd. Mensen stellen meer vragen, vooral in het medische circuit waarin ze vaak bijna ingezogen dreigen te worden, zonder zelf tijd te hebben om in alle stilte het antwoord te vinden.

Ik heb dit zelf 4 jaar geleden ook meegemaakt… Ik werd een soort van overmeesterd door een dermatologe (die het overigens vanuit wat haar geleerd is, goed bedoelde) en voor ik het wist stond ik buiten en had ze een stukje uit mijn hoofdhuid geknipt voor onderzoek… een biopt.

Gelukkig was ik zo geschrokken van dit angstprotocol, dat ik besloten heb in eerste instantie zelf hiermee aan de slag te gaan, met behulp van frequenties. Dit werd mij niet echt in dank afgenomen maar er was wel begrip omdat deze dermatoloog al eerder gezien had dat iemand zichzelf genezen had.

Nu ik meer weet van de Nieuwe Germaanse Geneeskunde begrijp ik ook wat er toen aan de hand was en waarom mijn lichaam al in een helingsfase was en deze helingsfase in het medische circuit geen ‘helingsfase’ heet maar ‘ziekte’. Aan ziekte valt veel geld te verdienen (het heet niet voor niets een ziekenhuis), daar draait deze industrie op, aan gezondheid of mensen die in een helingsfase zitten en zich dat realiseren, valt niet veel te verdienen.

Natuurlijk verdien ik als acupuncturist en frequentietherapeut ook mijn boterham met het helpen van mensen die op een andere manier hun klachten willen aanpakken en dus hun eigen helingsfase willen ondersteunen. Maar ik kan vanuit mijn hart meewerken aan het ondersteunen van het helingsproces van mijn clienten, op allerlei niveaus: fysiek, mentaal en spiritueel (psychisch) zónder dat ik mensen afhankelijk maak van mijn manier van werken en zónder de angstprotocollen en dus ook zonder dat ze zieker worden (want er zijn geen negatieve bijwerkingen). Een bijkomstigheid die mij vervult met dankbaarheid is dat ik zie dat mensen meer bewustzijn krijgen en door behandelingen meer leren over hun gezondheid en lichaam en over hun eigen kracht en verantwoording voor hun Zelf. Want het heeft lang genoeg geduurd als je het mij vraagt, dat mensen de macht over zichzelf gewoon uit handen geven aan een systeem wat niet gericht is op zelfredzaamheid of uitleg over hoe het echt werkt.

Acupunctuur zorgt er in een notendop voor dat de vastgelopen energie weer gaat stromen en klachten dus verminderen. Frequentietherapie zorgt dat ook onderliggende problemen aangepakt worden en eigenlijk het lichaam contact maakt met de juiste frequenties waarop het zelf de weg uit het labyrint weer kan vinden en het zelfherstellende vermogen zijn werk weer kan oppakken.

Vermoeidheid, een veel gehoorde klacht, hoort bij deze tijd en bij het herstel waar je lichaam zo hard mee bezig is. Ben je moe, dan neem je dus tè weinig rust voor jezelf! Moeheid is je lichaam die aangeeft ‘joh, ik wil herstellen, maar jij luistert niet, jij dendert maar door, dus ik zorg dat jij moeheid voelt zodat je eindelijk gas terug neemt en ik de energie vandaag kan besteden aan herstelwerkzaamheden die nodig zijn om jou gezond te houden‘.

De meeste energie die je lichaam dagelijks gebruikt gaat naar je spijsvertering. Eet je wat, bewust of onbewust (snaaien) dan gaat je lichaam eerst aan de slag met de vertering van wat je binnenkrijgt, en staan alle andere processen (behalve de automatische processen die nodig zijn om je lichaam in leven te houden) on hold.

Dat is ook de reden waarom intermittent fasting zo goed is. De spijsvertering heeft zo’n 11 uur nodig, dus als jij om 20:00 uur ’s avonds nog eet (maaltijd/fruit/snoep/chips) dan is dit in de ochtend tussen 7-8 uur verteerd. Als je dan om 8:00 uur lekker je ontbijt nuttigt met een cappuccino erbij, dan begint jouw lieve lichaam weer opnieuw met het verteringsproces. Dan heb je weliswaar in de nacht geslapen, maar is jouw lichaam continu aan het werk geweest (dit heeft vaak zelfs zijn weerslag op de kwaliteit van slaap).

Dus stel ik begin met eten om 12:00 uur ’s middags, en mijn laatste maaltijd is om 18:00 uur, dan heb ik 6 uur gegeten en heeft mijn lichaam daarna 18 uur de tijd om 1: gedurende 11 uur alles te verteren, 2: de overige 7 uur nog te kijken waar energie nodig is voor herstel van cellen of lichaamsprocessen (denk aan het afbreken van extra cellen, het verteren van vetten, het afvoeren van toxines, het optimaliseren van je spijsvertering etc etc). Hoe langer de periode van niets eten (alleen water of kruidenthee drinken) hoe meer tijd voor herstel.

Het is niet voor niets dat bepaalde culturen een vastenperiode inlassen (vaak door religie) om je lichaam een adempauze te geven van de westerse cultuur die je bijna continu verleidt om de hele dag door vanalles in te nemen…. dat is een nadenkertje 🙂

In het volgende Blog, zal ik wat meer vertellen over hoe frequenties je leven kunnen veranderen…

Lieve groet en heb een mooie dag

Yvonne

Bewust Gezond Mens is onderdeel van Acupuncture Kliniek Arnhem (KVK 61161241)